RSS

Tomten är far till alla barnen

24 Jun

47. Tomten är far till alla barnen

Janne vill inte ha barn. Synd bara att han gifte sig med Sara, som har fyra barn med tre olika karlar och vill ha fler (barn alltså, antalet gubbar är hon ganska nöjd med). Det är julafton, och alla männen kommer för att fira jul, med nya fruar (en del av fruarna är dessutom föredettingar till någon av de andra männen), nya barn och en och annan granne.

Alla gubbarna gör ju knappast att Janne blir mer sugen på barn, och han har till och med gått och steriliserat sig för säkerhets skull. Vilken överraskning det blir när Sara berättar för alla att hon ska ha barn!

Resten av filmen består av Jannes försök att ta reda på vem som gjort hans fru med barn, med väldigt komiskt resultat.

Det här är så där bra som svensk film kan bli när det inte är svensk film som imiterar amerikansk film, utan det känns helt enkelt svenskt. Det är stundvis hysteriskt skoj, upplösningen när Janne klår upp jultomten är helt underbar. Stjärnspäckad kan vi definitivt kalla den, med Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Alexandra Dahlström, Dan Ekborg, Anders Ekborg, Jessica Zandén, Leif Andrée, Nina Gunke, Carl Kjellgren, Kajsa Ernst, Helena af Sanderberg och till och med kära Suzanne Reuter.

Jag gillar bara GAS och Lorry i övrigt, så det krävs något riktigt bra för att jag ska gilla svensk film. Detta är riktigt bra, och jag gillar det.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på juni 24, 2010 i Film

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: