RSS

Det våras för rymden

26 Jun

44. Det våras för rymden

Ingen topplista skulle vara komplett utan en Mel Brooks, och Space Balls är den film som får representera denna typ av humor.  Det är mycket Star Wars-parodi i den här filmen, och lite Star Trek, och lite till, vilket är underbart.

Vi får möta Lone Starr (Bill Pullman) som åker rymden runt i sitt slitna rymdskepp tillsammans med Barf, en Mog (half-man, half dog, spelad av John Candy). De får i uppdrag att rädda prinsessan Vespa (Daphne Zuniga) undan President Skroob (Mel Brooks) från planeten Space Balls’ onda klor.

Skroob har använt all luft på sin planet, och planerar stjäla luften från Prinsessan Vespa’s planet istället. Till sin hjälp har han den onda Dark Helmet (Rick Moranis), som använder the Schwartz, den onda sidan, såklart. Den goda sidan nyttjas av Yoghurt (Brooks igen).

Det här är så kul så man kissar nästan på sig. Skurkarna är roligast så klart. Det finns en underbar scen där de ska stråla President Skroob ner till kontrollrummet, och råkar sätta huvudet bakochfram, strålar honom tillbaka, och istället för att låta dem försöka igen, väljer han att ta dörren. Två meter alltså. Scenen pågår i kanske fem minuter, och det är bara två meter att gå.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på juni 26, 2010 i Film

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: