RSS

Poltergeist

23 Sep

39. Poltergeist

Det blev visst två skräckfilmer efter varandra, men de är så olika, så det gör inget. Poltergeist, från 1982, är nog den film av alla filmer jag sett, som gör mig mest rädd.

Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner Jagärinteräddförclowner. Bara så ni vet. Men jag är rädd för clowndockor, och det är bara den här filmens fel.

Filmen handlar om familjen Freeling, som bor i ett trevligt hus, i ett trevligt område. De gräver en pool på baksidan, pappa Steven (Craig T. Nelson) har ett framgångsrikt jobb som fastighetsmäklare, och deras tre barn är lagom begåvade. Men så börjar underliga saker hända. Bestick böjs helt plötsligt, stolarna i köket flyttas omkring när ingen tittar, och lilla Carol Anne (Heather O’Rourke) pratar med folk i myrornaskrig-bilden i TV som bara hon hör.

Sen blir det värre. Trädet utanför huset får liv under en storm och försöker äta upp mellanbarnet Robbie (Oliver Robins), och de hinner precis rädda honom när de upptäcker att Carol Anne är försvunnen. Men hon har inte försvunnit långt. Spöken har kidnappat henne genom en sorts portal i garderoben, och de hör henne genom TV’n.

Barnens sovrum blir fullt av övernaturlig aktivitet och ingen vågar gå in där, tiden går och Carol Anne kommer aldrig tillbaka, och familjen kontaktar till slut en parapsykolog (Beatrice Straight), som tillkallar ett medium (Zelda Rubinstein). De kommer till slut på en plan att rädda Carol Anne (men inte förrän en köttbit exploderar i larver).

Och Jag är inte rädd för clowner. Det är inte därför denna film skrämmer mig så mycket. Det är för att clowndockan dyker fram från under sängen och försöker strypa lilla pojken. Så det så.

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på september 23, 2010 i Film

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: