RSS

Dåliga manusförfattare

08 Jul

Detta inlägg kommer innehålla mängder av spoilers för den som aldrig eller mycket lite tittat på Supernatural, men som kanske kan tänka sig titta någon gång i framtiden.

Något som alltid alltid irriterar mig är när manusförfattare, eller vanliga författare för den delen, inte kan hålla sig till det de redan skrivit. Om man påstår en sak, och sedan måste ändra på den, då bör man komma på ett sätta att ändra på den så det märks, så att säga. Men så gör man inte i Supernatural.

För att förtydliga:

* Demonen Azazel, som har gula ögon, tar sig in i huvudpersonernas hem när Sam, yngsta brodern, är sex månader gammal. Deras mamma hittar honom i Sams sovrum och blöder och brinner sedan när hon sitter fast i hans sovrumstak.

Vad gör demonen där, och varför är han just där, är två frågor som efter väldigt många säsonger får ett svar. Typ. Det ges nämligen flera svar, som motsätter varandra väldigt mycket. Väldigt väldigt mycket.

I säsong 1 antyds att demonen kommer dit för att det är något speciellt med Sam, som har någon sorts klärvojant förmåga. Demonen är nämligen ute efter flera andra som också har sådan förmåga – bland annat i säsongens näst sista avsnitt antyds att en liten flicka kan läsa tankar och demonen därför vill ha henne.

I säsong 2 däremot antyds att demonen kommer till barnens sovrum för att göra något med dem, och det är därför de har sina onaturliga förmågor. Han ger dem förmågorna genom att droppa demonblod i deras munnar. Denna andra teori är den som serien senare håller sig till, så vi kan väl ursäkta den första säsongen med att de inte riktigt kommit på allt som ska hända senare i serien, och det verkar så långt vettigt.

Men hur väljer demonen vilka han ska besöka? I fjärde säsongen får man veta att han gör en deal med unga kvinnor (eller kanske män också), att tio år senare komma till deras hem, och få arbeta ostört. Enligt detta kan man anta att i de fall mammorna brinner i taket, är de fall då demonen blivit störd. Okej, jag följer med.

Men då åter till säsong två, där två tvillingar, som skiljts åt vid födseln och blivit adopterade av olika familjer – båda fått sådana förmågor. Alltså besökte demonen dem båda två. Sammanträffande?

Nej det här går inte ihop. Och jag tycker det är liiiiite respektlöst mot oss tittare att hela tiden ändra på något så enormt viktigt för serien.

 

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på juli 8, 2012 i Film

 

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: