RSS

Min roliga torsdag

04 Okt

Jag har inga lektioner. Inga alls, inte en enda. På tisdag ska jag till skolan och vara med på en intervju från högskoleverket, som just nu utvärderar ämnet, men annars har jag inget där och göra förrän den tjugofemte då det ska redovisas en fördjupningsuppgift.

Men jag var på universitetsbiblioteket idag i alla fall. Jag skulle hitta en tidskrift från femtiotalet att välja en årgång ur och använda till en annan fördjupningsuppgift (skittråkig uppgift dessutom), och så hände något underligt. Jag stod och tittade BLM – Bonniers Litterära Magasin – på våning två och så kommer det fram en kille från ingenstans och frågade om jag hade en pojkvän. När jag sa nej fortsatte han med att fråga chans. För vi är liksom tolv år. Jag sa nej igen, och han frågade varför. Eftersom jag inte ville säga att han var för kort och jag dessutom inte tyckte att det var en attraktiv egenskap att vara tolv år – egentligen var han väl typ som jag sjävl, och jag kanske ska tillägga att hans svenska inte direkt var perfekt så han kanske sett det där på TV och trodde att det var så det gick till i Sverige, men, men  – så jag sa att jag hade för mycket att göra för att tänka på sånt just nu.

Det äri alla fall kul att det finns killar i denna värld som tydigen tänder på helstressade osminkade tjejer med otvättat hår. Jag flirtar gärna med invandrare – så länge de inte är kortare än jag själv.

Helt absurbt. Absurt? Absurbd?

Jag fick i alla fall valt vilken årgång (1955 för den intresserade) och ska få tag på Lars Ahlins Kvinna kvinna i morgon när jag åker till Årjäng, för vi skulle välja ett skönlitterärt verk som tas upp i den årgången också. Lars Ahlin kan förresten varmt rekommenderas. Om man kikar under ”skrivet” finns en ananlys av en av hans noveller, Inga ögon ser mig, som jag gjorde på a-kursen. För den som är intresserad av vad det där ekokritik är som jag tjatat om hela tiden, finns en beskrivning på det också där, som jag skrev till min sommarkurs. Om man har tråkigt dvs.

Nu ska jag försöka läsa färdigt Frankenstein, och ikväll blir det nog en film på SVT kl 23.00, som hette Den fria viljan. Eller kanske mer Arkiv X

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på oktober 4, 2012 i Böcker, Dag för dag, Film, Litteraturvetenskap

 

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: