RSS

Färdig, planer, och disputation

31 Maj

Nu är jag klar med mitt plugg för vårterminen vilket är underbart skönt. Sommarterminen börjar den tionde, men info för att kunna börja plugga ska dyka upp på måndag eller tisdag. Annars ska jag jobba också hela sommaren, men mitt schema verkar jättebra, så det ska nog gå bra. Och dessutom vara med på / halvt ansvara för en bokcircel.

Idag var jag och lyssnade på Maria Berglunds disputation. Hade henne en hel del förra året på Littvet2, och det var jätteintressant. När jag kom in i salen så stod de, doktorerna och professorerna och diskuterade avhandlingens typsnitt, och jag tyckte det var så helnördigt och kul. Maria forskade om Nordisk Kvinnolitteraturhistoria-projektet, och man fick ett ex av avhandlingen, som var jättesnyggt utformad.

Det är en till disputation nästa vecka som jag hoppas hinna med. Otur för mig att två blev klara nu, när jag inte är klar att söka doktorandtjänst själv. Ännu mer otur att jag inte är intresserad av professorns huvudämne, vilket är en fördel när man söker plats. Tydligen är det ungefär 30 sökande till en plats. Så jag får nog börja undersöka andra universitet för framtida forskning. Göteborg kanske?

Annonser
 
Lämna en kommentar

Publicerat av på maj 31, 2013 i Böcker, Dag för dag, Litteraturvetenskap

 

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: