RSS

Den här kommer jag ihåg – gör du det?

13 Jul

Jag bodde på Köttbullegatan nummer fläsk, tre trappor upp på nedre botten. Där låg jag i min bottenlösa säng och läste spännande tågtidtabeller. Plötsligt hörde jag ljudlösa steg i trappan, och en man kom in med en bladlös kniv utan skaft. Han stack kniven i hjärtat på mej, men som tur var hade jag hjärtat i halsgropen och överlevde. Jag sprang ner till hamnen och hoppade på båten, båten tutade och bryggan gick iväg. Efter en lång resa råkade jag ut för skeppsbrott och polisanmälde det. Därefter flöt jag i land på en rostig spik.

Jag kom till en obebodd ö där nakna kanibaler dansade omkring med händerna i byxfickorna. Jag gick fram till en hydda, sparkade upp dörren och hoppade in genom fönstret. Därinne låg fem uppätna mackor på ett bord. Jag åt upp en och fortsatte sen in i djungeln. Plötsligt stod jag öga mot öga med två lejon. Jag sköt det ena lejonet med mitt sista skott, sen lyfte jag bomullstussar tills jag fick ryggskott, och med det skottet sköt jag det andra lejonet. Sen ramlade jag ner i en fallgrop där det fanns en rasande tiger. Nu hängde mitt liv på en skör tråd och på den tråden klättrade jag upp. Jag sprang jag ner till stranden och skrek så att det eka’, och i den ekan rodde jag hem.

 

Annonser
 
2 kommentarer

Publicerat av på juli 13, 2013 i Lyrik

 

Etiketter:

2 svar till “Den här kommer jag ihåg – gör du det?

 1. Sanna

  juli 17, 2013 at 08:10

  JA, JA, JA! Jag kommer ihåg detta! Va roligt! Fanns inte detta med i någon bok med kortare berättelser eller nåt sånt? Vem skrev detta stycke månntro?

   
  • Ias

   juli 17, 2013 at 09:15

   Jag vet inte vem som skrev den, men jag tror dess riktiga titel är ”En omöjlig historia”

    

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

 
%d bloggare gillar detta: